Gemeente Venlo gaat voor gezond!

Op 7 juni ondertekende wethouder Frans Schatorjé de landelijke ambitie JOGG ‘gezonder voedingsaanbod in gemeentehuizen 2021-2025’. JOGG-Nederland, een beweging die zich inzet voor een gezonde jeugd, heeft voor de jaren 2021-2025 een landelijke ambitie opgesteld voor het aanbieden van een gezonder voedingsaanbod in gemeentehuizen. Met de ondertekening van de landelijke ambitie onderschrijven de gemeente Venlo en Vitam (cateraar) hun samenwerking om deze ambitie te realiseren.

Met de verhuizing naar het nieuwe stadskantoor in 2016 heeft toentertijd ook een nieuwe cateraar intrek genomen in het gebouw. Deze cateraar, Vitam, hanteert een beleid dat is gericht op gezond en duurzaam eten. Onlangs is het bedrijfsrestaurant gewaardeerd met de Zilveren Kantineschaal van het Voedingscentrum. Naar aanleiding hiervan is de gemeente Venlo benaderd om de landelijke ambitie van JOGG te ondertekenen.

De gemeente Venlo is sinds 2015 aangesloten bij de landelijke JOGG beweging en heeft de afgelopen jaren al veel gerealiseerd voor de jongeren in Venlo. JOGG vormt samen met JOGG-gemeenten, maatschappelijke organisaties en bedrijven een landelijk netwerk om de fysieke en sociale leefomgeving van kinderen en jongeren gezonder te maken. Vanuit de gedachte ‘practice what you preach’ geven we met een gezonde eetomgeving in de eigen werkomgeving het goede voorbeeld.